10 grunner til at Bon Jovi er bedre enn Bob Dylan

Øyvind Berekvam

Steelgitarist. Det forfinede sårbare kirsebærtre. Foreleser. Tidligere journalist for flere aviser, politisk rådgiver, foredragsholder, nettredaktør, kommunikasjonsrådgiver og informasjonsansvarlig. Pappa til Mina og Pia.

You may also like...

39 Responses

 1. Peder sier:

  Hvilken sang fra «7800 degrees Fahrenheit» var nr 1 single? Dere første var «You give love a bad name» fra «Slippery when wet» som ble gitt ut året etter..

  • Haavard Hana sier:

   Du har helt rett. «In And Out Of Love» ble bare nummer 37. Men det er nå en single. Og den var på listene.

 2. Hallgeir sier:

  Siden Hana er så opptatt av tall, så kan vi jo leke litt med tallene som betyr noe:

  Grammys: Bob Dylan 11 (12 nominasjoner) Bon Jovi 1 (9 nominasjoner)
  Oscar: Bob Dylan 1 Bon Jovi 0

  Billboard nr 1 albums totalt: Dylan 5 Bon Jovi 4

  Billboard nr.1 albums de siste 10 årene: Dylan 2 Bon Jovi 2

  Antall solgte biletter siden Bon Jovi startet (for å være litt snill):

  Bob Dylan minst 40 millioner (passerte 34 millioner i 2008/2009)
  , Bon Jovi 34 millioner

  Solgta plater er mildt sagt omdiskutert, men de tallene Hana opperer med er i nedre del av skalaen. Wikipedia opererte med tall rundt 70 millioner, Dylans egne nettsider sa at det nå var klart over 100 millioner. Her vinner nok Bon Jovi, men fordi om millioner av fluer spiser dritt, så betyr ikke det at det er riktig.

  IMDB rating: U571 – 6.5 (som i seg selv er sinnsvakt høyt for den kalkunen)
  Pat Garret and Billy The Kid – 7.3 (som i seg selv er sinnsvakt lavt for dette mesterverket)

  Men en ting kan en aldri ta fra Bon Jovi, puddelrocken den kan han.

  • Haavard Hana sier:

   Men når 100 millioner fluer spiser dritt, så MÅ det være noe bra i dritten et eller annet sted.

 3. Haavard Hana sier:

  Musikk-kritikere kan også oppsummeres av Taylor Swift:

  And I can see you years from now in a bar, talking over a football game
  With that same big loud opinion but nobody’s listening
  Washed up and ranting about the same old bitter things
  Drunk and grumbling on about how I can’t sing

  Og her avslutter hun med tekstlinja:

  Someday, I’ll be, singing at the Grammys
  And all you’re ever gonna be is mean

  http://justjared.buzznet.com/2012/02/12/taylor-swift-grammys-performance-2012/

 4. gypsybiker sier:

  Gøy på håret. Glem ikke gøy på håret.

 5. Ruben sier:

  Tenker vi lar mr. tweedy være dommer for denne debatten:
  http://www.youtube.com/watch?v=kgr-t6rK1w8

 6. Britt Helén sier:

  Og har vi fulgt med på Tungrockens historie på NRK/SVT, så vet vi hva som skjedde tidlig på 80-taller: MTV! Puddelrockens kanal! Og der var vel aldri Dylan? En annen tid og et annet publikum for Bon Jovi enn Dylan. Just sayin’… :)

  • Øyvind Berekvam sier:

   Mm. Dylan forsøkte å finne seg til rette i MTV-tidsalderen. Som vi ser av dette klippet gikk det ikke så bra: http://www.youtube.com/watch?v=nheBN2UWAaM :)

   • Britt Helén sier:

    Hva er det du ikke har fått med deg, mann!:) Fine greier, skal nyte videoen til Bob etterpå…

    Vel, men uansett klarte ikke Bob og hans låter å slå igjennom det pompøse selskapet på den tiden, glam metal/pop/disco etc, selvom han prøvde på det på MTV… Dire Straits klarte vel i grunnen det med en dønn kjedelig låt, men kanskje mer i tidsånden – altså videoen :D

    Vel, kan ikke si annet enn at jeg selv var oppslukt av puddelrocken på den tiden – også Bon Jovi tidlig på 80-tallet, men andre mer hårete band overtok interessen; Dokken, Ratt etc. Er nesten(!) flau over hvilke band jeg likte på den tiden… sveisene og sminken ikke minst! Haha! Vel, historien gjentar seg forhåpentligvis ikke. ;D

    Men uansett – Dylan ruler mer enn Bon Jovi noensinne vil rule – men, det er vel også en ganske så subjektiv vurdering, vel og merke fra min side. Hvem husker Bon Jovis sanger etter 100 år? Dylans låter er omtrent hogget inn i sten. For noen av oss, vel og merke. Nok om det. :)

 7. GareFarset sier:

  Når et av argumentene er at «Down in the Groove» skal være Dylans dårligste album gjør det bare at alt faller sammen som et korthus(særlig når alle andre argumenter går på salgstall). His Bobness har da virkelig laget flere plater som er tildels betydelig dårligere(og nei, Empire Burlesque er IKKE et av dem, et album som inneholder låta «When the night comes falling from the sky» kan ikke være dårlig! Basta!). Både Saved og Shot of Love er dårligere, for ikke å snakke om «Knocked Out Loaded»(som riktignok tar seg kraftig opp med «Bronswille girl».

  Utover det bør det være nok å nevne at Bob til stadighet blir nevnt når Nobels litteraturpris skal deles ut, i den sammenhengen får Bon Jovi negative poeng.

  • Øyvind Berekvam sier:

   Jeg elsker Dylan men er enig i at «Down in the groove» er hans verste. I sterk konkurranse med grufulle «Self portrait». Godt at du nevner «Brownsville Girl», forresten. Den sangen redder hele albumet den er hentet fra. Og «Shot of love» er da et steinbra album?

  • Haavard Hana sier:

   Bon Jovi blir stadig nevnt når vanlige mennesker skal ha det gøy. I den sammenhengen får Bob Dylan ofte negative poeng. Det skal vel også nevnes at Bob Dylan aldri har fått noen Nobels litteraturpris.

 8. Ord blir fattige…

 9. Mye man kunne hengt seg opp i her sikkert, men jeg nøyer meg med å påpeke at unpluggedbølgen på 90tallet begynte med Teslas «Five Man Acoustical Jam»:-)

  • Haavard Hana sier:

   Tesla spilte ikke på MTV. Å spille låter med akustisk gitar er jo ikke en ny idé, men responsen MTV fikk på Bon Jovis opptreden var en sterk faktor til Unplugged serien.

 10. Thomas sier:

  Hei Haavard og Øyvind.

  Kongebloggpost :-)

  Men hvem er det som har røykt maneter? Slippery When Wet ble utgitt 8. august 1986, så jeg er imponert at Haavard fikk denne til jul i 1985 :-)

  Men Kiss er best uansett!

  Thomas

  • Øyvind Berekvam sier:

   Aiai. Den feilen må nok Haavard ta på sin kappe. Takk for korreksjon. Kiss er, om ikke best, så i hvert fall bedre enn Bon Jovi :)

  • Haavard Hana sier:

   Du har selvsagt helt rett. Blingsa der. Skal rettes.

   • Øyvind Berekvam sier:

    Fikset nå. Verdt å nevne at jeg også fikk den samme kassetten den samme julaften. Det var høytidsstemning i heimen :)

 11. Jeg var helt fortapt i Bon Jovi fra jeg var 8-13 år.
  Bob Dylan er den hellige treenighet.
  Tror nok Jon også synes han selv er en puddel i forhold til Bob Dylan.

 12. Jeg er helt uenig med deg. Bod Dylan er mye bedre enn Bon Jovi. På alle vis. Synes jeg. Men jeg er, som alltid, veldig på din side i at du får mene det du vil, supert! Men kan vi alle ihvertfall bare være enige om at «Empire Burlesque» er enda dårligere enn «Down in the groove»?

 13. Eller Postgirobygget?

 14. Haavard Hana sier:

  Bare fordi en artist selger mye, betyr ikke det at artisten IKKE er bra heller? Beatles og Elvis er de mestselgende artistene noensinne, og det er vel ikke tvil over kvaliteten der?

 15. Elvis er vel uansett kongen?!??

 16. Kåre Garnes sier:

  artig! Men salgstallene må også deles på antall medlemmer i bandet og da vinner Dylan siden han faktisk bare er 1.

 17. Rune sier:

  Kvalitet er altså synonymt med salgstall.

  Med andre ord er DDE bedre enn Stein Torleif Bjella, Björn Rosenström er bedre enn Henning Kvitnes, Plumbo er bedre enn alle og Elvis er fortsatt kongen.

  Men da er det etablert som et faktum, og vi kan fortsette til neste diskusjon.

  • Haavard Hana sier:

   Det har noe med hvor tilgjengelig artisten er og til hvilket publikum. Bon Jovi og Bob Dylan er ca. like tilgjengelige. DDE og Stein Torleif Bjella er ikke. Men igjen: hva du mener er din sak, og smak kan ikke diskuteres. Men hvis vi SKAL diskutere, må vi ha noe håndfast. Sånn er det bare.

  • Haavard Hana sier:

   Hvem som er «bedre» enn andre vil alltid være en smakssak, og kan ikke diskuteres. Men hvis vi først SKAL diskutere kan det være greit å dra fram noen fakta.

 18. Bon Dylan sier:

  Å, for en bortkastet mulighet. Halvparten av argumentene koker ned til «salgstall». Da er vel Herr Hana også enig i at Sputnik er norges beste artist? Osv osv. Kjør døll-o-rama-debatt, de som gidder.

  • Øyvind Berekvam sier:

   Jeg vet faktisk ikke hvem som er Norges mestselgende artist. Trodde det var Åge, Eidsvåg, Kyrkjebø eller Abel? Noen som har en liste? :)

  • Haavard Hana sier:

   Et av argumentene dreier som om antall mennesker på konserter. Der har aldri Sputnik være en vinner. Heller ikke på filmlerretet eller filmmusikk. Så det er i realiteten bare ett argument, herr Dylan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *