Plater jeg elsker: – Mørkemannens aller mørkeste

Øyvind Berekvam

Steelgitarist. Det forfinede sårbare kirsebærtre. Foreleser. Tidligere journalist for flere aviser, politisk rådgiver, foredragsholder, nettredaktør, kommunikasjonsrådgiver og informasjonsansvarlig. Pappa til Mina og Pia.

You may also like...

5 Responses

 1. Ruben sier:

  Fantastisk plate, men ingen har beskrevet det bedre enn the Mountain Goats «Get Lonely»

  Darnielle: Have you heard the new album?
  Me: Yeah, I just got it.
  Darnielle: What do you think?
  Me: I’ve only heard it a couple of times; I’m still processing.
  Darnielle: Do you have a girlfriend?
  Me: Yeah, she’s right over…
  Darnielle: I hope she leaves you. Then you’ll understand it.

 2. Aslak sier:

  Min «favoritt break up plate» fra gammelt av er Pretty Hate Machine. Ikke helt de lyriske kvalitetene til Cave, men ganske effektiv medisin ;)

 3. Trude Julie sier:

  Nå inneholder denne plata en av de nydeligste kjærlighetssangene da, som jeg synes det er vanskelig å tolke som noe annet enn ganske påsitiv, menlig Into My Arms.

  • Øyvind Berekvam sier:

   Takk for innlegg:)

   Ja, jeg vet at mange tolker «Into My Arms» på positiv måte. Andre har hevdet at den bare er enda en av hans mange sanger om avhengighet (les: heroin).

   Jeg greier ikke helt å se på den som en positiv kjærlighetssang. Ingen av sangene på denne platen fungerer egentlig ut av sammenheng. Som en ytterst melankolsk innledning til en usedvanlig sørgelig plate er den perfekt. Har man hørt «The Boatman’s Call» mange ganger, så vet man jo at Cave slår ihjel det lille som eventuelt måtte være av positivitet i åpningskuttet ganske kjapt utover i sangen…

   Og Cave har vel også selv spilt den i begravelser?

   Cave er vel heller ikke helt til å «stole på», når det gjelder å tolke tekster. Han gjorde som kjent en coverversjon av Dylans «Death is not the end» på «Murder Ballads». De aller fleste har tolket Dylans låt som en oppløftende religiøs vise. Caves tolkning var mer av typen: «Vi har det ille når vi lever, og så tar det ikke slutt når vi dør heller». Han omtalte sangen som en av de tristeste han visste om :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *