2011: Årets beste plater – så langt

Øyvind Berekvam

Steelgitarist. Det forfinede sårbare kirsebærtre. Foreleser. Tidligere journalist for flere aviser, politisk rådgiver, foredragsholder, nettredaktør, kommunikasjonsrådgiver og informasjonsansvarlig. Pappa til Mina og Pia.

You may also like...

14 Responses

 1. Hedda sier:

  Har akkurat oppdaget bloggen din og har sittet i noen timer og kost meg med den og ny og gammel, glemt og kjent musikk. Takk og god sommer.

 2. Nils Jostein sier:

  Fin liste….og er definitivt enig i King Creosote som kanskje er min favoritt. En annen av mine favs er Brothers Of End. Flott album. Mine andre favoritter første halvår er Air Formation, Friendly Fires, Stateless, De Staat, Younger Brother, Thursday, Golden Kanine og ikke minst den glimrende svenske utgivelsen fra isobel & november som er mørk og fin. The middle East har og gitt ut en fin skive synes jeg selv om den er helt annerledes enn deres forrige himmelsk vakre The Recordings Of The Middle East. Kunne nok nevnt noen flere som jeg ville tatt med, men det får være måte på:).

  • Øyvind Berekvam sier:

   Takk for det. Ser at det er veldig mye bra jeg ikke har rukket over…

   Tar tipsene dine videre :)

 3. Takk for mange fine musikktips, Øyvind. Eg ville hatt med Amos Lee med albumet Mission Bell på ei slik liste :)

 4. Aslaugok. sier:

  Som alltid god og inspirerende liste!

  Et par her jeg definitivt må sjekke mer ut.

  For øvrig veldig fascinerende at du finner Wild Beasts ‘Smother’ også heslig, kan strekke meg til at det ørlite skittent, men heselig? (og så ville jeg nok plassert det ennå høyere opp på listen da)

  Ellers enig med Rolf over her. White Denim er verd å glede seg til:)

  Og føyer til et par til du kanskje enten ikke hørt nok ennå, evt forglemt:
  Dengue Fever – Cannibal Courtship
  When Saints Go Machine – Konkylie
  Sandra Kolstad – Crux, som jeg synes er et umåtelig godt elektropop-album. og attpåtil er det norsk.

  ps. min favorittplate er for øvrig din 3. plass. :)

  • Øyvind Berekvam sier:

   Takker for gode tips. De er lagt til i «må-lytte-til-i-ferien-listen» :)

   «Heslig» kan være en positiv ting også. Kanskje litt klønete formulert, men jeg forsøkte å få fram at platen har et uttrykk som spriker i mange retninger og at den spenner fra det vakre til det stygge.

   Strålende at du liker King Creosote og Hopkins. En virkelig nydelig plate!

   • Aslaugok. sier:

    Neida, ikke klønete. Var bare jeg som ikke er vant til at heselig benyttes positivt. Så nå lærte jeg også noe nytt :)
    Ellers enig mht at den plata litt alt.

    Kan forresten føye til, selv om du muligens alt fått den med deg,
    Handsome Furs – Sound Control. Absolutt skitten-lekker skive. :)

 5. Rolf sier:

  Goe lista som alltid.

  Vil bare retta ein liden skrivefeil.
  Der ska stå White Denim: D på 2. plass. Nå og ganske sikkert i Desember.
  Dette e jo di personliga lista, men dette må vel ver ein liden forglemmelse?

  Hilsen Rolf

 6. Interessant liste og bra omtale av platene. Her skal det sjekkes ut både det ene og det andre ja!
  Men du har ikke med Fleet Foxes – «Helpnessless Blues», som vel ved siden av Bon Iver kanskje er den mest omtalte utgivelsen i år. Betyr det at du ikke liker den, eller bare ikke har hørt på den? Personlig liker jeg den veldig godt…

  Min favorittplate så langt i år er fortsatt norske Turns – «Out». Det er en fantastisk leken plate, og personlig synes jeg den viser Anders Tjore fra en mer interessant side enn Montèe (selv om de også har en meget bra plate i «Renditions of you» fra årets utgivelser).

  Ellers hører jeg mye på William Fitzsimmons – «Gold in the shadow» (veldig skjeggete og melankolsk folk) og The Pains of being Pure at Heart – «Belong». Og selvsagt mye av det du har på din liste, som Elbow (deilig at det finnes noen som gjør det de vil og lar låtene vare til de er slutt uten tanke på radio-listing), Bon Iver, MMJ, Bjella…

  mvh Torgeir

  • Øyvind Berekvam sier:

   Heisann!

   Joda. Jeg må nok innrømme at jeg er en av de som synes Fleet Foxes-albumet er kjedelige greier. Men jeg har ikke gitt den opp. Mange hevder jo intenst at den vokser etter hvert, så jeg skal forsøke litt til.

   Fitzsimmons står på listen over ting som skal sjekkes ut. Og The Pains of Being Pure at Heart kan nok betegnes som en forglemmelse fra min side. Villig til å legge meg flat og ta selvkritikk for den :)

 7. Som vanlig, et briljant blogginnlegg. :) Tusen takk for god lesning!

  Mine favoritter, som jo i hovedsak bunner i dine Facebook-tips gjennom året, er Shona Foster, My Morning Jacket («Holding on to Black Metal» er ubetalelig.(, Gillian Welch, Lykke Li og Miss Li. For ikke å glemme den fantastiske Stein Torleif Bjella. Han er magisk.

  Jeg elsker også plata til Stanley Brinks & The Kaniks. Sånn utenom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *