80-tallets beste album

Øyvind Berekvam

Steelgitarist. Det forfinede sårbare kirsebærtre. Foreleser. Tidligere journalist for flere aviser, politisk rådgiver, foredragsholder, nettredaktør, kommunikasjonsrådgiver og informasjonsansvarlig. Pappa til Mina og Pia.

You may also like...

9 Responses

 1. Andreas sier:

  “It’s just crazy not to do it, right?”

  It was!

 2. Øyvin sier:

  Flott artikkel! Kjenner meg veldig igjen, og Guns åpnet for min del døra til den skumle, men spennende, rockeverden! De var gnisten som tente «the rock n roll-bonfire» i meg. Og den vil aldri slukke :)

  Siden du tar opp Steven Adlers rolle i G’n’R, vil jeg legge til (nerde-)funfact at det faktisk er Adler som spiller trommer på Civil War fra Use Your Illusion 2. Etter sigende en nokså vrien oppgave for en tungt narkoman (les: 60 takes!). Dette var Adlers siste studiojobb for Guns, før han føk ut med en sjekk på 2000 daler…

  • Øyvind Berekvam sier:

   Ja, det stemmer at Adler trommer på den låten. Var nok vrient å få ham til å holde takten der. I hvert fall når kontrollfreaken Axl begynte å ta grep om bandet :)

 3. Frode sier:

  For å være ærlig, som Metallica-fundamentalist, så tror jeg det var flere som plukket opp gitaren pga Metallica enn pga G’n’R. Men det er mulig det var Black Album som utgjorde den endelige forskjellen.

  Ellers er Appetite en suveren klassiker, ja. Rein og rå rock.

  • Øyvind Berekvam sier:

   Hey og takk for innspill :)

   Nja. Den svarte platen solgte også en god del, men ikke så mye som Appetite. Dessuten vil jeg, som middelmådig gitarist selv, hevde at det var lettere å komme igang med å spille G’nR-låter. Alle som kan tre-fire akkorder kan spille flere sanger fra Appetite eller Illusion-platene. Men å forsøke seg på noe fra Metallicas katalog var i et helt annet univers rent teknisk…

   Det gikk an å hamre løs på kassagitarene til «Used to Love Her» og «Patience» på skoleturer og teltturer i ungdomstiden. Men med unntak av den uunngåelige «Nothing else matters» så var det ikke så mange som underholdt på fester med Metallica-låter. Disse gitaristene satt muligens hjemme og øvde…? :)

 4. Roald sier:

  Her er eit eksempel: http://bit.ly/d9oOal

 5. Roald sier:

  Skjønar eigentleg kvifor du meinar dette, men om eg hadde fått anden (og ork) skulle eg lista opp ganske mange plater frå 80-talet eg meinar er betre.
  Men argumentasjonen din er bra.

 1. 02/06/2010

  […] This post was mentioned on Twitter by Øyvind Berekvam ? and Marianne Mathiesen, Are Sleveland. Are Sleveland said: RT @Berekvam: Jeg har latt meg inspirere av @Asbjorn1975 og blogget om 80-tallets beste album: http://bit.ly/cszUr9 #musikktips #nostalgi […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *