iTunes + Spotify = Unify

Jeg har stort sett styrt unna de mest nerdete teknologinyhetene her på bloggen. I dag har jeg imidlertid funnet et lite program som gjør mulighetene for musikkdeling og listemanisk virksomhet enda et hakk enklere. I rundt et år har jeg eksponert de som har vært interessert for listene mine i Spotify, og flere av listene har jeg nitidig puslet sammen på bakgrunn av listene jeg allerede hadde brukt mye tid på å sette i hop i iTunes.

I forrige uke fikk jeg for første gang høre om Unify, og den lille applikasjonen lovet å levere noe som jeg lenge har etterlyst: En måte å overføre spillelister fra iTunes til Spotify. I dag lastet jeg ned gratisversjonen, en versjon som har begrensninger i forhold til hvor mange sanger den overfører. Jeg så imidlertid raskt at dette var noe å spandere noen kroner på. For å være nøyaktig kostet den meg den nette sum av 18 kroner…

Programmet fungerer som en drøm. Installeringen gikk smertefritt, og du trenger ikke en gang ha iTunes oppe for at den skal finne spillelistene dine der. Alle spillelistene kommer opp i programvinduet og applikasjonen går kjapt igjennom listene du velger og finner alle de tilgjengelige sangene på Spotify. Deretter er det bare å dra spillelisten fra Unify inn i «New playlist» i Spotify og gi dem korrekt navn. Magisk.

#Musikktips: Noen eksempler: Unify kan hente ut de smarte spillelistene i iTunes. Her er for eksempel 80 sanger jeg har gitt toppkarakter. Nyt gjerne 95 strålende countrysanger., eller en gammel liste jeg døpte Svevende tristesse for noen år siden. Her er en liste med det jeg, i mangel på noe bedre, rett og slett har kalt Bra indie. Er du sugen på litt garasjerock fra 60-tallet kan du nyte listen Nuggets, og vil du ha et knippe mer sørgmodige viser anbefaler jeg Triste sanger 1.

Unify har selvsagt de samme begrensningene som Spotify har. Jeg elsker den svenske genistreken, men savner fremdeles mulighet til å sortere lister på en skikkelig måte. På ønskelisten min for Spotify står også muligheten til å gi sanger karakterer og å lage smarte spillelister slik jeg kan i iTunes. Det kommer nok på plass etter hvert.

Les også VGs test av Unify.

Debatten om Wimp vs. Spotify ruller og går. Jeg har ikke giddet å engasjere meg så voldsomt i den foreløpig, men registrerer at de fleste testene på kvalitet og innhold glatt overser den viktigste fordelen Spotify har: Gratisversjonen. Spotify har en reklamefinansiert versjon, og det er gull verdt. Den reklamefinansierte versjonen har lokket tusenvis av mennesker til å bruke datamaskinene sine til å lytte til musikk, mange for aller første gang. Det er en unik fordel, og noe Wimp ikke kan matche. Og så lenge den norske tjenesten er så nært knyttet til monopolisten Platekompaniets musikkanbefalinger forholder jeg meg fremdeles retten til å være skeptisk.

Jeg ser ingen grunn til å forlate Spotify til fordel for Wimp. I hvert fall ikke før de eventuelt gir meg en måte å overføre et års samling av spillelister fra Spotify…

Nyt musikken, del den med andre og ha en riktig god påske!

Her er en liten presentasjon av Unify:

Unify – Transfer your iTunes playlists to Spotify from Nic Mulvaney on Vimeo.

Øyvind Berekvam

Steelgitarist. Det forfinede sårbare kirsebærtre. Foreleser. Tidligere journalist for flere aviser, politisk rådgiver, foredragsholder og informasjonsansvarlig. Pappa til Mina og Pia.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>