Lekre lydspor fra filmens verden

Øyvind Berekvam

Steelgitarist. Det forfinede sårbare kirsebærtre. Foreleser. Tidligere journalist for flere aviser, politisk rådgiver, foredragsholder, nettredaktør, kommunikasjonsrådgiver og informasjonsansvarlig. Pappa til Mina og Pia.

You may also like...

8 Responses

 1. Elise sier:

  Ja, bøkene liker jeg også godt.
  I hvertfall de 3 første, men filmene er ikke noe etter min mening :)

 2. Øyvind Berekvam sier:

  Takk for det!

  Jeg liker faktisk både bøkene og filmene, men innrømmer glatt at musikken er bedre :)

 3. Elise sier:

  Flott innlegg!
  Uansett hvor mye jeg misliker Twilight filmene så er soundtracket fantastisk. For ikke å glemme New Moons score.

 4. Øyvind Berekvam sier:

  Mye fint på soundtracket til den Dylan-filmen. Er spesielt glad i Mark Lanagans versjon av «Man in the long black coat»: http://open.spotify.com/track/7lu6fEzoGRFGIncBpdVekF

  Og jeg synes Antony gjør en fortreffelig versjon av «Knockin’ on heavens door».

 5. Sigbjørn Langerud sier:

  Apropo soundtrack fra filmer, hva med «I`m not there» fra Dylan-filmen? Riktignok coverlåter men jeg syntes det var ganske bra.

  Eller er dette banning i kjerka for hardcore Dylan-fans?

  Sigbjørn

 6. Øystein sier:

  Soundtracket har mange bra sanger, spesielt Editors, Sea Wolf og Grizzly Bear.
  men sangen til OK Go liker jeg ikke!

 7. Øyvind Berekvam sier:

  Takker for tips!

  «This time tomorrow» flott, men innlegget ditt fikk meg også til å høre på «Strangers» igjen. Det er en fantastisk låt :)

 8. Gabrielsen sier:

  Godt innlegg. Nesten litt synd at det ofte er de filmene man helst vil unngå som inneholder den musikken.

  Du har imidlertid glemt regissøren som virkelig kan bruke musikk i film. Etter en helaften med en av Wes Andersons svært fortreffelige filmer, tar jeg ofte i å spørre meg selv om det virkelig var musikken som ble skapt før filmen. Med artister som The Creation, The faces, John Lennon og Eliott Smith, blander han mye godt og gammelt med en del nyere ansikt i rockebisnissen. Det kan dog diskuteres om filmene er den beste kilden til å oppdage nye skatter.

  Dessverre fant jeg bare soundtracket til hans nyeste film, Various Artists – The Darjeeling Limited: http://open.spotify.com/album/7uiHM9CJCRmZ8pRqhapcBd, på spotify. Selv om det ikke er hans beste inneholder det en rekke godbiter, blant annet This Time Tomorrow som jeg vil våge å påstå er det beste verket til Kinks. Anbefaler å få hendene (eventuelt musepilen) i soundtracket til The Royal Tenenbaums og Rushmore. Aller helst bør man selvfølgelig se filmene.

  Anderson har forøvrig også hatt en finger med i spillet i filmer som Lost in Translation og The Squid and the Whale. Mistenker spesielt at hans påvirkningskraft har vært stor for musikkvalget….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *