De beste platene i 2015 – så langt

Øyvind Berekvam

Steelgitarist. Det forfinede sårbare kirsebærtre. Foreleser. Tidligere journalist for flere aviser, politisk rådgiver, foredragsholder, nettredaktør, kommunikasjonsrådgiver og informasjonsansvarlig. Pappa til Mina og Pia.

You may also like...

6 Responses

 1. Åsmund sier:

  Den siste Waterboys-plata er overraskende bra, selv om de ikke overrasker på noen måte. Årets Tønes-plata Vindbrest gir meg mer enn den forrige, og Belle&Sebastian holder koken med Girls in peacetime want to dance. Har nok hørt mest på Father John Misty i år. Den trengte noen runder for å feste seg, men da sitter den skikkelig.

 2. Kjetil Holm sier:

  Takk for strålende liste. Reiser på ferie i natt, og setter spent flere av disse på offline. Hva synes du forresten om platene fra FFS og Lower Dens? En plate jeg har hørt mye på i det siste er Everything Everythings relativt ferske «Get To Heaven». Ellers håper jeg at de kommende platene fra The Maccabees og Beach House kommer til å rage høyt når året oppsummeres.

  • Øyvind Berekvam sier:

   Takk for det!
   Beach House og Lower Dens har jeg hørt, men ikke nok. Setter de andre tipsene på listen også :)

 3. Trond Ødegården sier:

  Som vanlig leser jeg det herr Berekvam mener om musikk med stor interesse. Plukker naturligvis opp tips og takker så mye for listen!

  Jeg vil (som Tobias i første kommentar over) også anbefale Roy Lønhøidens «Du spør meg om sannhet». I tillegg synes jeg David Corley «Available light» og The Weather Station «Loyalty» har gitt ut bra album.

  Vetivers «Complete strangers» har også bidratt til å døyve savnet etter noe nytt fra Destroyer (Jeg likte Bejars «Kaputt» veldig, veldig godt).

 4. Tobias sier:

  Takk for fin liste! Her var jeg enig i mye, uenig i litt og fått noen nye navn jeg må sjekke ut. Men synes selv du glemte Lønhøiden, Röst og J.Alaska.

  • Øyvind Berekvam sier:

   Takk for det! Har ikke rukket å høre på de du nevner, men de settes selvsagt på «må-høre-på-listen» :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *