Category: Humor

Humor

0

Skilt ved fødselen

Jeg er såpass barnslig at jeg alltid har hatt sansen for avis- eller magasinspaltene som ofte gikk under navnet Skilt ved fødselen. Her er min omfattende samling innen sjangeren ispedd et par absolutte klassikere.

0

Liv etter døden?

Hvilken artist har på verst måte sviktet sitt talent? Rod Stewart eller Elton John? Elvis eller Phil Collins? Dave Grohl eller Chris Cornell? Heldigvis ser det ut til å finnes livskraft og kreativitet igjen hos noen av de nevnte.

0

It’s such a fine line between stupid and clever

Listen over genier og innovatører som i større eller mindre grad har bidratt til populærmusikkens utvikling er lang. Veien fra det geniale til det idiotiske er imidlertid ofte overraskende kort, og til tider har det gått riktig så ille med flere av de mest banebrytende artistene og største stjernene når egoet får fritt spillerom. Her er noen av de verste.

0

Hjerte, smerte, tog og traktorer

Fred Eaglesmith is known for writing songs about machines or vehicles, including songs about trains, tractors, trucks, cars, and engines». Han er også ansvarlig for noen av de vakreste sangene jeg har hatt gleden av å høre.

0

Plater jeg elsker: – Den morsomste konsertplaten

Liveplatenes storhetstid er forlengst forbi. Det kan imidlertid ofte være artig å bevege seg tilbake til 70-tallet og lytte litt til de mange klassiske konsertplatene som kom ut på den tiden. Frank Zappa ga ut utallige konsertalbum i løpet av karrieren. «Fillmore East, June 1971» er muligens ikke den aller beste, men den er definitivt den morsomste.

Den regionalpolitiske rocken 0

Den regionalpolitiske rocken

Det lages for lite regional- og kommunalpolitisk rock i Norge i dag. I Stavanger-regionen har vi imidlertid et prosjekt som ikke er redd for å ta opp de store og viktige spørsmålene.

Mine damer og herrer. Her er Jær-Time.

2

Den latterlige musikken #2

Det er fort gjort å glemme. Etter at jeg skrev litt om humor og musikk for noen dager siden strømmet det på med gode forslag til ting jeg hadde glemt eller oversett i farten.

Her er litt mer humor, denne gangen om Thomas Dybdahl, The Gourds, Snoop Dogg og Absolute Kursk.