Category: Aktuelt

Aktuelt

3

Rod Stewart – Mannen vi elsker å hate

Supermodeller, høyt hår, grus i stemmen, høy champagneføring, fotball, bra sanger og suverent band. Rod Stewart har gjort det meste. Vi kan være skeptiske til veldig mye av det han har kastet bort livet sitt på, men han er ytterst vanskelig å hate. Selvbiografien hans er uansett hysterisk morsom.

0

Skjeletter i skapet

Hvor mye død, prøvelser, sand, landevei, whiskey og asfalt er det mulig å presse inn på 12 sanger? Helldorado har svaret. Solsvidd synd og elendighet har aldri hørt så bra ut som på bandets nye plate.

0

Still be around – Farrar, Tweedy og jakten på den udødelige sangen

Låtskrivergeniet Jay Farrar bringer Son Volt tilbake til gamle høyder. Særingen har også gitt ut en snål selvbiografi der han på obskurt vis tar et oppgjør med tidligere bandkollega Jeff Tweedy. Så kan vi alltids benytte anledningen til å diskutere om det er Wilco eller Son Volt som er det beste bandet. En fin anledning til å grave seg tilbake til Uncle Tupelos glansdager er det uansett.

0

It’s such a fine line between stupid and clever

Listen over genier og innovatører som i større eller mindre grad har bidratt til populærmusikkens utvikling er lang. Veien fra det geniale til det idiotiske er imidlertid ofte overraskende kort, og til tider har det gått riktig så ille med flere av de mest banebrytende artistene og største stjernene når egoet får fritt spillerom. Her er noen av de verste.

3

Keith don’t go

Er Keith Richards en musikkelskende sjarmør eller en kynisk og selvbevisst kontrollfreak? Etter å ha lest den meget underholdende selvbiografien hans, «Life», har jeg en mistanke om at sannheten ligger et sted midt i mellom.