Category: Lesestoff

Lesestoff

0

Himmel og helvete med Tony Iommi

Det er liten tvil om at Tony Iommi er langt bedre med gitar enn ved tastaturet. Språklig er denne biografien på grensen til pinlig. Den reddes selvsagt av at gitaristen har et ubegrenset forråd av hysterisk festlige anekdoter på lager.

0

Suspended in my masquerade

«Og været skiftet og det ble sommer og så videre« er muligens den vakreste norske romanen jeg har lest de siste ti årene. Sånn sett er det ingen overraskelse at jeg har gledet meg...

0

I mørket bak fasaden

Tore Renberg har skrevet en bok som sier uhyggelig mye om hva som kan skjule seg bak de beskyttede fasadene våre.

0

Utro musikk og forsvinnende blekk

Etter over 600 sider i selskap med Elvis Costellos nye selvbiografi er man mange anekdoter rikere og har fått et enda tettere forhold til sangene hans. Men det er nesten like mye en lærebok i popmusikkens historie som en biografi.

0

If. What a big word

BOKTIPS: På tross av over 350 millioner solgte bøker er Stephen King fortsatt en undervurdert forfatter. «11.22.63» er blant hans aller beste romaner.

0

Virkelig bra og uvirkelig dårlig krim

Krimtips: Det finnes ufattelige mengder krim der ute. Mye er imponerende bra, noe er intetsigende og noe er direkte svakt. De siste krimbøkene jeg har lest spenner over hele spekteret. Fra det geniale til det banale.

0

Kings elektriske sirkus

Stephen King benytter sin siste roman til å lange ut mot organisert religion. Han skriver også om hvor viktig popmusikk er – og om hvor forferdelig Toto var.

5

Carpe Dieng!

Klar for en ny dose heavy metal og galskap fra Hillevågsgjengen? Utviklingen fra «Vi ses i morgen» til «Angrep fra alle kanter» er som utviklingen fra Motörheads «Bomber» til «Ace of Spades», for å bruke en sammenligning som Tore Renbergs mest fargerike karakter, den fabelaktige Rudi, ville forstått.