Category: Ymse

Ymse

0

De beste platene i 2016 – så langt

Ettersom jeg har tilbrakt en stor del av det siste halvåret i pappapermisjon med en meeeget travel jentunge har jeg ikke hatt anledning til å skrive noe særlig om musikk. Men noen plater har jeg likevel fått med meg.

0

Når alt går på skinner

Isbell har kommet til den deilige fasen i karrieren der alt flyter perfekt. Der alt går på skinner. «Something more than free» er lyden av en artist som har hundre prosent kontroll på faget.

Maria Toresen. Foto: Ryan Ahern 0

På fjelltur med Maria

Dersom resten av materialet fra Maria Toresen holder samme nivå som den ferske singlen «The Mountain» kan vi fort glede oss til en ny høstklassiker fra Vestlandet.

0

Kings elektriske sirkus

Stephen King benytter sin siste roman til å lange ut mot organisert religion. Han skriver også om hvor viktig popmusikk er – og om hvor forferdelig Toto var.

0

Absolutt tilgang korrumperer absolutt

Jeg har endelig lest «Retromania» av Simon Reynolds og lurer nå på hvorfor populærkulturen er så ekstremt opptatt av sin egen fortid. Har nåtiden egentlig noe å stille opp med? Var alt bedre før? Hva skjer når vi slipper opp for fortid?

Blodigere enn blod

Hm. Hva er nå dette? En liten nesten kvadratisk bok med beskrivelsen «dikt & prosa om artisten og låtskriveren Jeff Tweedy. Frontfigur i bandet Wilco»? Gjendiktning av tekstene hans? Næh. Oversettelser? Næh. Biografi? Nope....

Why can’t we be friends?

Dylan? Baez? Guthrie? Seeger? Paxton? McGuire? Donovan? Ochs? Lennon? Næh. Den beste protestsangen var det utvilsomt The Muppet Show som leverte.

2

Fra Skottland med kjærlighet

King Creosote er ute med det vanskelige trettisjette-albumet. Sånn cirka. Årets plate – “From Scotland with love” – består av elleve sanger skrevet til en dokumentarfim med samme navn. Resultatet er en vellykket og melankolsk hyllest til Skottland.