The Weepies

Søtt og sårt

Deb Talan vant kampen mot kreften, og The Weepies har gitt ut enda en vakker liten folkpop-perle av et album. Er duoen unntaket som bekrefter regelen om at det sjelden kommer bra musikk ut av hjemlig lykke?

jd_mcpherson_albumcover

Tilbake til fremtiden

Har du hygget deg med The Black Keys og liker du det T-Bone Burnett har hatt fingrene i – da er sannsynligheten stor for at du kommer til å bli veldig glad i J.D. McPherson. Hans nye plate er en fin anledning til å grave seg ned i fortiden.

The Tallest man on earth

Mørk fugl flyr høyt

The Tallest Man On Earth treffer ikke på alt på album nummer 4. De uimotståelige melodiene er imidlertid fortsatt på plass. På sitt beste lager han nemlig melodier som gir deg et umiddelbart behov for å finne noen du er glad i og gi dem en god klem.

10469171_807696819269006_4430895196434854801_o

Intimt og internasjonalt

Liverpool-basert trio med medlemmer fra Norge, Brasil og Irland debuterer med kjølig og svevende discodrømmepop.

ThisIsTheKit_4000x2667_kateinforest_creditLucySugdenSmith

Bakrusvennlig folkperle

This Is The Kit har levert en kreativ, leken og behagelig plate. En plate fylt med sanger som vokser seg sterkere for hver gang man lar den rulle over seg.

Calexico

På kanten av solen

Det er ikke mange band som leverer et av karrierehøydepunktene etter 25 års virke. Calexico er et slikt band.

pavement_bumped1

Genial indie eller impotent ironi?

Pavement: Innholdsløs ironi i tidsriktig impotent innpakning eller tidenes mest geniale band? Jeg har kanskje samlet de 40 beste sangene.

Caroulse One - Ron Sexsmith

Popkarusellen

I år er det 20 år siden Ron Sexsmith platedebuterte. Og hvordan feirer han? Jo, med å gi ut en ny plate som er blant hans aller sterkeste.

Virkelig-bra-og-uvirkelig-daarlig-krim_articlemain

Virkelig bra og uvirkelig dårlig krim

Krimtips: Det finnes ufattelige mengder krim der ute. Mye er imponerende bra, noe er intetsigende og noe er direkte svakt. De siste krimbøkene jeg har lest spenner over hele spekteret. Fra det geniale til det banale.

Frøkedal

Fantastisk fint fra Frøkedal

Se den nye videoen til nydelige «I See You».

50plater

50 plater på 50 dager

I et anfall av stormannsgalskap satte jeg meg fore å skrive om en bra plate hver dag fra årsskiftet. Det gikk sånn passe tror jeg. Sjekk de 50 platene jeg fant fram.

rufus-wainwright-want-one

Vakre ting

Vakre ting – så hva om jeg liker vakre ting? Det er ikke mange artister som har levert like mye magi på plate de siste 17 årene som Wainwright. Jeg synes fortsatt han er en av vår tids største popkomponister.