C Duncan

Gutteromskatedralen

Skal du bare høre på én plate med svevende skotsk katedralsk drømmepop i år så bør du velge “Architect” av C. Duncan.

Canada

13 canadiske alternativer til Neil Young

Neil Young har stukket hodet i sanden og fjernet all musikk fra strømmetjenestene. Heldigvis finnes det mange gode canadiske alternativer.

jasonisbell

Når alt går på skinner

Isbell har kommet til den deilige fasen i karrieren der alt flyter perfekt. Der alt går på skinner. «Something more than free» er lyden av en artist som har hundre prosent kontroll på faget.

armada

80-tallsarmadaen vinner igjen

BOKTIPS: Ernest Clines science fiction-fest «Armada» er enda en hjertevarm hyllest til 80-tallet.

Star Wars Wilco 360

Wilcos stjernekrig

Wilco har forstått hva som fenger på Internett: Katter og gratis musikk.

2015 best of

De beste platene i 2015 –

Vi er halvveis i 2015. Hva har skjedd? Her er mine 40 favoritter så langt i år. Hva er dine?

Maria Toresen. Foto: Ryan Ahern

På fjelltur med Maria

Dersom resten av materialet fra Maria Toresen holder samme nivå som den ferske singlen «The Mountain» kan vi fort glede oss til en ny høstklassiker fra Vestlandet.

Eels - Royal Albert Hall

Kosekveld med Eels og Royal Albert

Det begynner å bli noen tiår siden konsertplatenes storhetstid. Det er lenge siden omtrent hver eneste band måtte igjennom den obligatoriske øvelsen det var å gi ut en dobbel liveplate.

The Milk Carton Kids

Veien mot visdom

Kenneth Pattengale og Joey Ryan, bedre kjent som The Milk Carton Kids, fortsetter ferden mot verdensherredømme med album nummer fire. «Monterey» er en stillferdig skatt.

The Weepies

Søtt og sårt

Deb Talan vant kampen mot kreften, og The Weepies har gitt ut enda en vakker liten folkpop-perle av et album. Er duoen unntaket som bekrefter regelen om at det sjelden kommer bra musikk ut av hjemlig lykke?

jd_mcpherson_albumcover

Tilbake til fremtiden

Har du hygget deg med The Black Keys og liker du det T-Bone Burnett har hatt fingrene i – da er sannsynligheten stor for at du kommer til å bli veldig glad i J.D. McPherson. Hans nye plate er en fin anledning til å grave seg ned i fortiden.

The Tallest man on earth

Mørk fugl flyr høyt

The Tallest Man On Earth treffer ikke på alt på album nummer 4. De uimotståelige melodiene er imidlertid fortsatt på plass. På sitt beste lager han nemlig melodier som gir deg et umiddelbart behov for å finne noen du er glad i og gi dem en god klem.