De beste platene i 2016

De beste platene i 2016 –

Ettersom jeg har tilbrakt en stor del av det siste halvåret i pappapermisjon med en meeeget travel jentunge har jeg ikke hatt anledning til å skrive noe særlig om musikk. Men noen plater har jeg likevel fått med meg.

Shearwater

Sjøfugler med stadionambisjoner

Shearwater feirer årets 15-årsjubileum med “Jet Plane and Oxbow,” og albumet er enda et steg på veien fra viseklubbvolumet til de store arenaene.

2015 best of berekvam

De 70 beste platene i 2015

Musikkåret 2015 oppsummert. Her er de 70 platene jeg har hygget meg mest med i året som gikk.

hop along

Angstfylt gladpop

Hop Along høres ut som det bandet du alltid hadde lyst å være med i da du var 17-18 år. En mer perfekt samling angsfylt, energisk og hjerteskjærende gladpop er det fryktelig lenge siden jeg har hørt.

Grimes photo

Intelligent ekstase

Du verden. Grimes har åpnet alle sluser og pøser på med vanvittige mengder ekstatisk popmusikk på “Art Angels”. Akkurat slik skal popmusikk være i 2015.

el-vy-2015-promo-650x400

Halvhjertet hvilepause

The Nationals Matt Berningers er en av vår tids fremste formidlere og sterkeste tekstforfattere. Sideprosjektet El Vy er dessverre bare delvis vellykket.

Josh Ritter Promo

Sprudlende bergpreken

Hedersmannen Josh Ritter er ute med sin åttende plate, «Sermon on the rocks.» En høyenergisk solskinnsfest.

Chris Walla

Intelligent liv etter indierocken

Chris Walla sluttet i Death Cab For Cutie, flyttet til Tromsø og laget en norskinspirert togstasjonsutgave av Brian Enos «Music for Airports.»

Richard Hawley

Nyanser av fløyel

Trenger vi egentlig flere Richard Hawley-plater? Selvsagt. Det er som å spørre om vi egentlig trenger flere vakre høstdager.

Elvis Costello

Utro musikk og forsvinnende blekk

Etter over 600 sider i selskap med Elvis Costellos nye selvbiografi er man mange anekdoter rikere og har fått et enda tettere forhold til sangene hans. Men det er nesten like mye en lærebok i popmusikkens historie som en biografi.

Abbey-Road

The Beatles er gjenforent!

Beatles er gjenforent! I hvert fall på Spotify. Jeg har samlet de beste sangene fra de fantastiske fires solokarrierer.

112263

If. What a big word

BOKTIPS: På tross av over 350 millioner solgte bøker er Stephen King fortsatt en undervurdert forfatter. «11.22.63» er blant hans aller beste romaner.